Geniet van het warme en comfortabele gevoel dat tapijt u geeft

Trek uw schoenen uit. Neem plaats in een aangename stoel. Geniet van het gezellige en comfortabele gevoel dat tapijt u geeft. Tapijt verzacht de ruimte en geeft uw woning meer sfeer.

Vloerbedekking is bij Gladzo Parket te verkrijgen in ontelbaar veel kleuren en stoffen. Er is altijd een bepaald type tapijt dat bij uw woonstijl past.

Vloerbedekking van Gladzo Parket laat u thuiskomen. Het geeft u een warm, gezellig gevoel en is erg geschikt voor dagelijks gebruik. Ons tapijt sluit hoe dan ook aan bij uw persoonlijke wensen en zal u zeker niet teleurstellen.

Ga voor sfeer en comfort, ga voor tapijt

Als u op zoek bent naar vloerbekleding met veel comfort, raden we u tapijt zeer zeker aan. Vloerbedekking is lekker zacht en maakt van uw huis een comfortabel thuis. Het biedt uw woning warmte en sfeer. Heel behaaglijk.

Voor iedere voorkeur een bepaalde stof in een specifieke kleur

Tapijt is verkrijgbaar in heel veel verschillende moderne kleuren en dessins. Daardoor is het altijd wel te combineren met meubels, raamdecoratie en accessoires in uw interieur. Ga voor een stof en een kleur naar wens.

Maak kennis met de voordelen van een tapijten vloer

Tapijt verbetert de akoestiek in uw woning

Wilt u het geluidsniveau in uw woning verminderen? Kies dan voor een fluisterende ondergrond. Tapijt absorbeert het geluid. Kortom, tapijt heeft een geluiddempende werking en verbetert de akoestiek in uw woning. Hoe dikker het tapijt, hoe lager het geluidsniveau van tikkende hakken, televisie, radio en geklets. Niet alleen u geniet van de geluidsreductie. De buren zullen ook blij met uw tapijt zijn.

Warme vloerbedekking waarmee u energie bespaart

Heeft u kleine kinderen die graag over de grond kruipen? Houdt u ervan om op blote voeten door het huis te lopen? Dan is het wel zo fijn als de vloer warm aanvoelt. Dit is het geval met tapijt. Tapijt isoleert warmte. Hoe hoogpoliger uw tapijt, hoe beter de warmte vastgehouden wordt in huis. En daarmee bespaart u nog energie ook. Zet de thermostaat maar vast een paar graden lager.

Uitglijgevaar is een stuk kleiner met tapijt

Met tapijt in uw woning is de kans dat u uitglijdt aanzienlijk kleiner dan met andere soorten vloerbekleding. Vloerbedekking is stroef en dat maakt het risico op uitglijden klein. Heeft u toch een ongelukje? Op tapijt zult u zich niet zo heel snel lelijk verwonden omdat het materiaal zacht is een meeveert. Heeft u er al eens aan gedacht om uw trap van tapijt te voorzien?

Tapijt is de ideale remedie voor uw gezondheid

Het voortbewegen op een regelmatige, zachte ondergrond zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen. Ideaal voor reuma-patiënten.

Heeft u rugklachten, dan is het binnenhuis aan te raden om uw schoenen uit te doen. En op welk soort vloerbekleding loopt u dan het meest comfortabel? Op een zacht en warm tapijt natuurlijk.

Bent u allergisch voor huisstofmijt en heeft u altijd gedacht dat u dan beter geen tapijt kunt aanschaffen? Niets is minder waar. Allergie voor tapijt bestaat niet. Zachte vloerbedekking zorgt ervoor dat stofdeeltjes worden vastgehouden, waardoor ze niet door de lucht geblazen worden. U ademt ze minder snel in. Door intensief te stofzuigen, haalt u al het stof uit uw tapijt.

Aan tapijt worden hoge milieu-eisen gesteld

Milieuvriendelijk tapijt gezocht? Wanneer tapijt voldoet aan de strenge milieu-eisen die aan de productie worden gesteld, krijgt het een GUT-keurmerk. Het tapijt is dan voorzien van een groen logo met een boom.

Hoogpolig tapijt

Een hoogpolig tapijt geeft een luxe en warme uitstraling aan de ruimte waarin het ligt. Het is daarnaast erg sfeervol en comfortabel. Koude voeten behoren voortaan tot het verleden.
Wanneer u kleine kinderen heeft, raden we u ook zeker hoogpolig tapijt aan. Lekker zacht om op te spelen en te kruipen.

Laagpolig tapijt

Een laagpolig tapijt ziet er strak uit en is erg praktisch. Laagpolig tapijt is makkelijk en snel stofvrij te maken met een stofzuiger. Ook het verschuiven van meubels gaat een stuk makkelijker wanneer de ruimte voorzien is van laagpolig tapijt. Bent u slecht ter been? Kies ook dan voor laagpolig tapijt.

Tapijtstructuren

Er zijn diverse tapijtstructuren die het tapijt (hoogpolig of laagpolig) van een ander uiterlijk voorzien. De structuur van tapijt wordt bepaald door de lengte van de polen, de dikte van de polen en de afstand die tussen de polen zit (pooldichtheid).

Veelvoorkomende tapijtstructuren zijn:

Bouclé: Ook wel lussentapijt genoemd. Het poolmateriaal bestaat uit lussen van gelijke of van ongelijke hoogte.

Velours: Oftewel open pool tapijt. De lussen zijn doorgesneden en geven het tapijt een soort schaduw-effect. Erg zacht en comfortabel.

Frisé: Bij dit tapijt zijn de lussen doorgesneden en daarna gefriseerd, met andere woorden gedraaid. Ziet er levendig uit.

Shag: Bij shag tapijt zijn de polen langer gemaakt, waardoor ze omvallen. Het heeft een warrige structuur.

Waar u op moet letten bij het kopen van tapijt

We hebben een aantal tips voor u die van pas komen wanneer u tapijt gaat kopen.

  1. Gaat u tapijt kopen? Bedenk voordat u naar de winkel gaat welke ruimte u van vloerbedekking wilt voorzien. Wordt deze ruimte veel gebruikt, of niet? Hoe intensief gebruikt u de ruimte?
  2. In welke woonsituatie zit u? Heeft u kleine kinderen? Bent u eigenaar van verschillende huisdieren? Houd dit, in verband met comfort en vlekken, in uw achterhoofd bij het kiezen van materiaaltype en kleur tapijt.
  3. Komt er veel of weinig licht uw woning binnen? Dit heeft invloed op de kleur en het soort tapijt dat we u aan zullen raden. Een natuurlijk materiaal verkleurt sneller dan een synthetisch tapijt.

Veelgestelde vragen over tapijt

Is ondertapijt benodigd bij het leggen van vloerbedekking?

Tapijt met een rug van textiel of jute heeft een ondertapijt nodig. Het ondertapijt zorgt voor meer comfort, het verbetert de warmte- en geluidsisolatie en verlengt de levensduur van het tapijt.

In hoeverre zorgt tapijt voor geluidsisolatie?

Door tapijt te leggen, gaat het geluidsniveau direct naar beneden. Leefgeluiden, zoals tikkende hakken, geklets, televisie of spelende kinderen zijn minder luid en minder storend. Tapijt biedt een perfecte geluidsisolatie. Hoe dikker het tapijt, hoe hoger de geluidsisolatie.

Is vloerbedekking te combineren met vloerverwarming?

Jazeker, er zijn diverse soorten tapijt (zonder ondertapijt) die geschikt zijn voor vloerverwarming. Ze laten voldoende warmte door. Vraag ernaar in de winkel van Gladzo Parket.

Hebben jullie ook tapijt met een antistatische werking?

Wonen op een heerlijk tapijt maar wel elke keer een schok krijgen wanneer u een deurklink aanraakt. Wij weten hoe vervelend dat is. Die schokken ontstaan doordat u door het lopen op bepaalde typen vloerbedekking elektrostatisch opgeladen wordt. Tegenwoordig wordt bijna al het tapijt door middel van een speciale behandeling antistatisch gemaakt.

Heeft vloerbedekking ook nadelen?

Vloerbedekking heeft vooral voordelen, zoals het comfort, de zachtheid, de sfeer die het oproept. Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen:

  • Vloerbedekking moet regelmatig gestofzuigd worden.
  • Een hardnekkige vlek op uw vloerbedekking is lastig te verwijderen.
  • Haren kunnen tussen de polen van tapijt gaan zitten, het verwijderen ervan is een rotklus. 
Ik heb een rollator. Wat voor vloerbedekking kan ik het beste kiezen?

Bent u slecht ter been en loopt u met een rollator, stok of looprek? Dan raden we u laagpolig tapijt aan. Hier beweegt u zich makkelijker op voort.

Neem contact met ons op

ADRES

Touwslagersweg 14, 3449 HX Woerden

TELEFOONNUMMER

MAAK EEN AFSPRAAK

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see posts you are looking for.