Plisségordijnen voor privacy, lichtregulatie en sfeer

Plisségordijnen zijn een prachtige, moderne aanvulling op uw interieur. Een plissé gordijn is niet alleen decoratief, maar geeft u ook de perfecte controle over het daglicht dat uw woning binnenkomt.

Een van de meest gewaardeerde kenmerken van plisségordijnen is het “top-down-bottom-up” systeem, dat een revolutionaire flexibiliteit biedt bij het regelen van natuurlijk licht en privacy. Met deze innovatieve functie kun je de boven- en onderkant van het raamgordijn onafhankelijk van elkaar aanpassen. Dit betekent dat je het bovenste deel van het raam kunt openen om zacht, diffuus licht binnen te laten terwijl je tegelijkertijd de onderste helft sluit om je privacy te behouden. Of je kunt het hele gordijn omhoog trekken voor volledige blootstelling aan het buitenlicht.

De frisse geplooide stof van een plisségordijn is verkrijgbaar in diverse kleuren, stijlen, maten en dessins.

Een elegant plissé gordijn voor het regelen van licht en privacy

Een plissé gordijn is gemaakt van een frisse, geplooide stof die te verkrijgen is in verschillende kleuren en stijlen. Het doek van een plissé gordijn is trapsgewijs gevouwen. Plissé gordijnen geven uw woning een rustige, strakke en levendige uitstraling. Een plissé gordijn is geschikt voor standaard ramen en voor ramen met een afwijkende vorm of grootte.

Met een plissé gordijn regelt u gemakkelijk het invallende daglicht en beschermt u uw woning tegen inkijk. Door het plissé gordijn verduisterend op te trekken of neer te halen, speelt u met de hoeveelheid licht die uw interieur binnenkomt. Kies gerust steeds weer voor een nieuwe combinatie van licht en privacy.

De collectie plissé rolgordijnen bij Kooijman Interieur is uitgebreid en veelzijdig. U heeft een grote keuze in textielsoorten, mate van transparantie, kleuren en patronen. Een plissé gordijn past door de vele toepassingsmogelijkheden in ieder interieur.

Plissé rolgordijnen in verschillende stofsoorten en kleuren

Kiest u ervoor om uw ramen te bekleden met raamdecoratie plissé, dan heeft u de keuze uit vele stofsoorten en kleuren stof.

Uw wensen en het soort ruimte waar de plisségordijnen komen te hangen, bepalen voor een groot deel welke stofsoort u het beste kunt aanschaffen. Gaat u voor een transparant, semi-transparant, semi-onderschijnend of ondoorschijnend plisségordijn?

Transparant plissé gordijn

Om meer sfeer in uw woning te brengen, raden wij u transparante plisségordijnen aan. Transparante plissé raamdecoratie geeft u de mogelijkheid om naar buiten te blijven kijken. Van buiten naar binnen kijken is ook mogelijk.

Zonwerend plissé gordijn

Een zonwerend plissé gordijn op maat houdt de zon tegen en is gedeeltelijk transparant. U kijkt niet door een zonwerend plissé gordijn op maat heen.

Plisségordijnen verduisterend

Plisségordijnen verduisterend zijn zeer geschikt voor ruimtes die donker moeten zijn, ook als het buiten nog licht is. Verduisterende plisségordijnen zijn aan de achterkant voorzien van een extra coating met een isolerende en verduisterende werking.

Kleuren

Heeft u al in gedachten welke kleur uw plissé gordijn moet hebben? Grote kans dat de kleur die u graag wilt hebben, tot de mogelijkheden behoort. Bekijk het prachtige kleurenpalet aan mogelijkheden bij Kooijman Interieur. U kunt ook kiezen voor een combinatie van kleuren of voor een plissé met een dessin.

Voordelen van plisségordijnen

 • Een plissé gordijn geeft ieder interieur een eigen stijl
 • Een plisségordijn zorgt voor een zachter licht dat uw woning binnenkomt
 • U heeft de keuze uit vele soorten plissé gordijnen stoffen, van verduisterend tot transparant
 • Plisségordijnen creëren mooie effecten op vloeren en muren
 • Plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in moderne kleuren en dessins
 • Een plisségordijn is ook toepasbaar op complexe raamvormen
 • Plisségordijnen zijn te voorzien van een extra coating
 • Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in twee verschillende plooibreedtes (20 en 32 mm)
 • Plissé gordijnen zijn er in diverse modellen
 • Een goedkoop plissé gordijn heeft verschillende bedieningsmogelijkheden
 • Een plissé gordijn is te combineren met een andere vorm van raamdecoratie

Het bedienen van plisségordijnen

Vindt u het niet erg om het plissé gordijn met de hand te bedienen of gaat u voor luxe en kiest u voor een elektrisch te bedienen plissé gordijn? Plisségordijnen zijn tevens te voorzien van diverse kindvriendelijke bedieningsmethoden.

Elektrische bediening

Plisségordijnen met een elektrisch systeem hebben een afstandsbediening. Met één druk op de knop bedient u het plissé gordijn. Trekkoorden zijn niet meer nodig.

SmartCord koordbedieningssysteem

Dit systeem beschikt over een intrekbaar koord met een constante lengte waarmee de raambekleding moeiteloos te bedienen is. Trek kort aan het koord en de raambekleding zakt vanzelf naar de gewenste positie.

LiteRise systeem

Dankzij het LiteRise systeem zijn koorden overbodig. Met uw hand beweegt u de onderlat van de plissé raamdecoratie gemakkelijk naar boven en naar beneden

Plisségordijnen op maat bestellen

Raamdecoratie plissé is beschikbaar in twee breedtematen: 20 mm en 32 mm. U beslist zelf welke plooibreedte u prefereert.

De plooibreedte 20 mm ziet er fijn en netjes uit en is zeer geschikt voor kleine ramen, dakramen en draai- en kiepramen. De plooibreedte 32 mm staat erg mooi bij middelgrote en grote ramen. U kunt er ook voor kiezen om meerdere plooibreedtes met elkaar te combineren in één ruimte.

Daarnaast kiest u zelf welke kleur uw goedkope plissé gordijn moet hebben en welke kleur het bovenprofiel moet hebben.

Bij Kooijman Interieur hebben we onze eigen maatwerk service. Hiermee bieden we u de mogelijkheid om plissé gordijnen op maat voor uw ramen te bestellen. Ons naaiatelier bestaat al 10 jaar en staat garant voor vakmanschap en kwaliteit.
Wanneer uw plissé gordijnen op maat gemaakt zijn, contacteren we u. U kunt er dan zelf voor kiezen of u de plissé gordijnen op komt halen of dat u ze thuis wilt laten bezorgen en monteren.

Bekijk al onze raamdecoratie in de uitgebreide showroom

Bent u geïnteresseerd in plisségordijnen? Wilt u een vergelijking maken met andere soorten raamdecoratie?

U bent van harte welkom in onze interieurwinkel in Woerden om inspiratie op te doen en advies te ontvangen. Onze gespecialiseerde medewerkers doen er alles aan om u zo volledig mogelijk in te lichten.

De showroom van Kooijman Interieur is maar liefst 2212 m2 groot en biedt u een enorm aanbod aan raamdecoratie, meubelen, vloeren, verlichting en accessoires.

Op de afdeling met raamdecoratie die zich direct links voorin de interieurwinkel bevindt, vindt u alle soorten raambekleding die we in ons assortiment hebben. De keuze is groot en de merken zijn gerenommeerd en kwalitatief in orde. 

Veelgestelde vragen over plissé gordijnen

Hebben jullie ook goedkope plissé gordijnen met een top-down functie in het assortiment?

Jazeker, de top-down functie geeft u de mogelijkheid om zowel de bovenzijde van plisségordijnen te laten zakken als de onderzijde naar boven te halen.

Voor welke soorten ramen is een plisségordijn op te hangen?

Een plissé gordijn is toepasbaar op allerlei soorten ramen. Niet alleen op de standaard, vierkante ramen, maar ook op ramen met een afwijkende vorm of maat, zoals draai- en kiepramen, dakramen of ronde ramen.

Wat is het verschil tussen een plissé gordijn op maat en een duette?

Een duette en een plissé verschillen op het eerste gezicht niet zoveel van elkaar. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een plissé gordijn op maat en een duette.

Het verschil zit hem vooral in de stofsoort die gebruikt wordt bij de productie van deze twee soorten raamdecoratie.

Plissé raamdecoratie is gemaakt van een enkelvoudige stof. De spandraden lopen door de gaatjes van de stof. Ze zijn zichtbaar, maar wel altijd uitgevoerd in dezelfde kleur als de stof.   
Een duette, ook wel duo plissé gordijn genoemd, bestaat uit twee stoffen die verbonden zijn en die vanaf de zijkant een honingraatstructuur vormen.

De spandraden zijn bij een duette niet zichtbaar. Ze lopen door het midden van de honingraatstructuur. Een duette heeft door de dubbele stof een isolerende en tegelijkertijd energiebesparende werking.

Zijn plisségordijnen geschikt voor ruimtes waar veel zonlicht op staat?

Jazeker, een plissé gordijn verduisterend filtert het zonlicht in een bepaalde ruimte. U heeft met een plisségordijn tevens de mogelijkheid om te spelen met het licht dat op uw woning schijnt. Kiest u voor volledige verduistering of wilt u toch wat licht doorlaten? Dat bepaalt u zelf.

Een plissé gordijn is te voorzien van een speciale coating. Topar Plus coating is een fantastische oplossing voor ramen waar de zon intens op schijnt. Het heeft een extra warmtewerende werking.

Neem contact met ons op

ADRES

Touwslagersweg 14, 3449 HX Woerden

TELEFOONNUMMER

MAAK EEN AFSPRAAK

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see posts you are looking for.