Geef uw woning meer sfeer met nieuwe gordijnen

Gordijnen zijn de sfeermaker voor iedere woning. Ze zijn onmisbaar als u op zoek bent naar privacy en meer uitstraling in huis. Bij Kooijman Interieur hebben we een ruime collectie gordijnen die we ook graag voor u op maat maken.

Van vouwgordijnen en paneelgordijnen tot verduisterende gordijnen en overgordijnen. Kom langs in de interieurwinkel in Woerden en geef uw woning meer sfeer.

Verschillende soorten gordijnen voor de aankleding van uw huis

Een woning is niet af zonder gordijnen. Gordijnen zorgen voor de aankleding van een woning. Ze beïnvloeden de sfeer en hebben invloed op de woonstijl in uw huis. Kiest u voor de juiste gordijnen, dan geeft u uw woning een authentieke uitstraling, stijl en sfeer mee.

Gordijnen zijn ook zeer functioneel. U houdt er uw kamer mee warm (overgordijnen), u houdt de zon ermee tegen (zonwerende gordijnen) of u verduistert er een ruimte volledig mee (verduisterende gordijnen). Kooijman Interieur heeft verschillende soorten gordijnen in het assortiment. We lichten een aantal gordijnen voor u uit:

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn er in diverse stofsoorten en hebben een elegante uitstraling. Vouwgordijnen zijn sfeervol en praktisch. Ze zien er niet alleen aan de binnenkant van uw woning mooi uit, maar ook vanaf de buitenkant. De lichtinval is met vouwgordijnen eenvoudig te regelen.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn erg functioneel wanneer u volledige verduistering wenst in een bepaalde ruimte van uw huis. Ze zorgen voor een volledig donker vertrek.

Transparante gordijnen

Transparante gordijnen voorkomen van buiten naar binnen kijken en ze filteren het felle daglicht. Doet u ‘s avonds de lichten aan, dan zijn er van buiten slechts schaduwen te zien. Transparante gordijnen zijn functioneel en sfeervol.

Paneelgordijnen

Brede banen stof die aan de boven- en onderkant op een gordijnrail zijn geschoven. Paneelgordijnen geven uw ramen een strakke uitstraling. Ze zijn geschikt voor grote ramen en openslaande deuren. Paneelgordijnen zijn tevens te gebruiken als scheidingswand, schuifdeur en wanddecoratie.

Overgordijnen

Overgordijnen houden de lichtinval en de kou van buiten tegen als u ze sluit. U kijkt er niet doorheen wanneer ze dicht zitten. Veel mensen plaatsen overgordijnen als toevoeging op vitrage of vouwgordijnen.

Zo kiest u de juiste gordijnen voor uw woning

1. Bepaal welke functie u belangrijk vindt bij gordijnen

Vindt u het belangrijk dat uw gordijnen vooral sfeer in uw woning brengen? Wilt u dat de gordijnen inkijk tegengaan? Moeten uw gordijnen in de winter de warmte binnen houden en zoekt u daarom naar gordijnen met een isolerende werking? Zoekt u gordijnen die geluid dempen? Beslis vooraf welke functie van gordijnen u prefereert.

2. Beslis van tevoren welke stijl u met uw woning wilt uitstralen

Welke woonstijl komt terug in uw woning? Modern, klassiek of landelijk? Kies gordijnen die bij de rest van uw woning passen. Gaat u verschillende woonstijlen door elkaar gebruiken, dan maakt uw woning al snel een rommelige indruk.

Welke stijl uw gordijnen hebben, hangt af van de stof, het patroon, de kleur, de plooien en de gordijnrail.

Heeft u een klassiek interieur? Kies dan voor luxe uitziende gordijnen met plooien. Is uw interieur modern? Ga voor lichte, recht vallende gordijnen.

3. Bepaal hoeveel zonlicht u in uw woning wenst

Bent u iemand die van veel of weinig lichtinval houdt? Gordijnen kunnen zowel licht doorlaten als tegenhouden. Met vitrage laat u veel daglicht naar binnen komen en met hele dikke gordijnen kunt u al het licht tegenhouden.

Bepaal voordat u gordijnen gaat kopen eerst hoeveel zonlicht u in uw woning wilt hebben. Let op! Komt er teveel zonlicht naar binnen, dan kunnen meubels, vloerkleden en accessoires verkleuren.

4. Creëer snel meer sfeer in uw woning met gordijnen

Meer sfeer in uw woning creëren? Dat is snel en eenvoudig mogelijk met gordijnen. Werk hiervoor met verschillende laagjes. Vitrage in combinatie met overgordijnen maken uw woning erg knus.

5. Stem kleuren op elkaar af

Stem uw gordijnen in ieder geval af op de vloer en de muren. Laat uw gordijnen ook matchen met de meubels die u in uw woning heeft staan.  Een grote ruimte sfeervoller maken met gordijnen? Dan mogen uw gordijnen best een opvallende kleur of print hebben. Dit zorgt ervoor dat de ruimte iets minder groot lijkt.

Gaat u een kleine ruimte van gordijnen voorzien? Kies dan voor neutrale kleuren om ervoor te zorgen dat de ruimte niet nog kleiner lijkt.

Daarom gordijnen kopen bij Kooijman Interieur

Kooijman Interieur is al 40 jaar lang gespecialiseerd op het gebied van woninginrichting voor bedrijven en particulieren. Wanneer u een gordijnen-expert zoekt, bent u bij Kooijman Interieur dus zeker aan het juiste adres.

Helder advies
Dankzij 40 jaar ervaring hebben wij veel verstand van zaken. We kunnen u daardoor van heldere adviezen voorzien. We nemen de tijd voor u. Onder het genot van een kop koffie of thee beantwoorden we al uw vragen over gordijnen en informeren we u over de vele mogelijkheden die er zijn.

Grote collectie gordijnen
We kunnen u niet alleen als de beste adviseren over alle soorten gordijnen, we verkopen ook de mooiste gordijnen van de hoogste kwaliteit. Ons assortiment is groot en de keuze is enorm.

Maatwerk
Wilt u dat uw gordijnen perfect tussen uw kozijnen passen? Gordijnen op maat zijn te verkrijgen bij Kooijman Interieur. Één van onze experts komt allereerst uw kozijnen en ramen bij u opmeten. Vervolgens worden de maten doorgegeven aan het atelier waar we uw gordijnen op maat maken.

Op de hoogte van de laatste interieurtrends
Als interieurwinkel zijn wij constant in ontwikkeling. Daardoor zijn we op de hoogte van de allernieuwste trends op het gebied van interieur.

Een geweldige showroom
Onze showroom is maar liefst 2212 m2 groot. Hier ervaart u het echte huiskamergevoel. Dit komt doordat we onze showroom overzichtelijk ingedeeld hebben. U vindt er een heuse gordijnafdeling en vele ingerichte woonkamers.

Milieuvriendelijk
Het assortiment van Kooijman Interieur is niet alleen gerenommeerd, van hoge kwaliteit en uitgebreid, maar ook milieuvriendelijk. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan het milieu.

Voor iedereen
In de afgelopen 40 jaar hebben we zowel bedrijven als particulieren aan een nieuw interieur geholpen. De deur van Kooijman Interieur staat open voor iedereen. We helpen ook u graag aan mooie nieuwe gordijnen.

Bezorgservice
Bent u niet in staat om de gordijnen op te halen in onze interieurwinkel? Speciaal voor u hebben we een bezorgservice. Bezorging en montage behoort tot onze vast service.

Gordijnen op maat dankzij de maatwerk service

Bent u op zoek naar gordijnen op maat? Wilt u bijvoorbeeld vouwgordijnen op maat laten maken? Maak kennis met de maatwerk service die Kooijman Interieur u biedt.

Wij maken alle soorten gordijnen op maat voor uw woning. Hiervoor hebben wij ons eigen gordijnatelier. Het gordijnatelier van Kooijman Interieur bestaat al meer dan 10 jaar en staat garant voor vakmanschap en kwaliteit.

In het gordijnatelier wordt gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen die vakkundig verwerkt worden tot het gewenste resultaat.  Wanneer uw maatwerk gordijnen klaar zijn, nemen we contact met u op. U kunt er dan zelf voor kiezen of u de gordijnen op komt halen of dat u ze thuis wilt laten bezorgen.

Kooijman Interieur is niet alleen gespecialiseerd in het op maat maken van standaard gordijnen. We verwerken ook vitrage, blinds, panelen, vouwgordijnen op maat, sierkussens en spreien.

Veelgestelde vragen over gordijnen

Welke soorten raamdecoratie biedt Kooijman Interieur aan?
 • Gordijnen
 • Rolgordijnen
 • Jaloezieën
 • Lamellen
 • Duetten
 • Plissé
 • Shutters
 • Silhouette
Ik ben op zoek naar gordijnen die de kou buiten houden. Kan ik daarvoor bij Kooijman Interieur terecht?

Ja, gordijnen zorgen er altijd voor dat wind en kou minder snel uw woning in komen. Kiest u voor gordijnen met een dikkere stof, dan is de isolerende werking nog beter. U bespaart op stookkosten als u de gordijnen gesloten houdt. Hang gordijnen die gemaakt zijn van een dikke stof niet voor de verwarming. Dan kan de warmte uw woning niet in.  

Kan ik met gordijnen mijn woning groter laten lijken?

Door gordijnen op te hangen, lijkt een ruimte altijd een beetje kleiner. Er zijn echter wel een paar tips om uw woning groter te laten lijken:

Tip 1: Kies voor effen gordijnen in een lichte kleur
Tip 2: Ga voor lange gordijnen
Tip 3: Laat de gordijnen aan de zijkanten van het raam over de muur doorlopen

Mijn woonkamer klinkt erg hol. Kan ik hier met gordijnen iets aan doen?

Jazeker. Gordijnen dempen het geluid in een woning en zorgen ervoor dat uw huis minder hol klinkt. Wij hebben zelfs gordijnen in ons assortiment die extra geluidsisolerend zijn. Vraag ernaar in de winkel of neem even contact met ons op.

Welke merken heeft Kooijman Interieur opgenomen in de collectie raamdecoratie?

Ons assortiment bestaat onder andere uit raamdecoratie van de volgende gerenommeerde merken:

 • Chivasso
 • Sunway
 • Camengo
 • Creation Baumann
 • de Ploeg
 • Designers Guild
 • Luxaflex
 • JAB Anstoetz
 • Kobe
 • Osborne & Little
 • Sanderson
 • Kendix

Kooijman Interieur Exposure Dealer

Kooijman Interieur is exposure dealer van de merken Kendix, de Ploeg en Sunway.

Dit is het hoogst haalbare dealerschap van een interieurwinkel voor deze merken.

Dit betekent dat u een zeer uitgebreide productpresentatie
van deze merken in onze showroom vindt.

Bij Kooijman Interieur hangen de meest actuele producten uit alle collecties in mooie stijlvolle presentaties van Kendix, de Ploeg en Sunway.

Neem contact met ons op

ADRES

Touwslagersweg 14, 3449 HX Woerden

TELEFOONNUMMER

MAAK EEN AFSPRAAK

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see posts you are looking for.