Duette Shades: decoratief licht & functionele isolatie

Een van de meest gewaardeerde kenmerken van Duette Shades is het “top-down-bottom-up” systeem, dat een revolutionaire flexibiliteit biedt bij het regelen van natuurlijk licht en privacy. Met deze innovatieve functie kun je de boven- en onderkant van het raamgordijn onafhankelijk van elkaar aanpassen. Dit betekent dat je het bovenste deel van het raam kunt openen om zacht, diffuus licht binnen te laten terwijl je tegelijkertijd de onderste helft sluit om je privacy te behouden. Of je kunt het hele gordijn omhoog trekken voor volledige blootstelling aan het buitenlicht.

Bij Kooijman Interieur heeft u volop keuze in Duette Shades in diverse kleuren, stoffen en uitvoeringen. Van Duette Shades  heeft u jarenlang plezier.

Deze hippe vorm van raambekleding heeft een trapsgewijs gevouwen stof. De optrekkoorden zijn in het doek verwerkt. Hierdoor zien Duette Shades er strak uit. Naast de mooie uitstraling heeft een Duette Shades nog veel meer andere voordelen voor u in petto.

De voordelen van Duette Shades

Warm in de winter, koel in de zomer

Naast de isolerende werking in de winter hebben de duette shades ook een verkoelden werking in de zomer. Afhankelijk van het type stof word tot 77% van de zonnestralen weerkaatst in de duette shade, waardoor de ruimte koel en aangenaam op temperatuur blijft.

Duette Shades maakt spelen met licht mogelijk

Wilt u zelf aangeven hoeveel licht er uw woning binnenkomt? Met Duette Shades is de lichtinval in uw woning steeds te veranderen. Spelen met licht is mogelijk wanneer u voor Duette Shades kiest. U kiest ook zelf hoeveel privacy u wenst.

Duette Shades in diverse stoffen en kleuren en geschikt voor verschillende doeleinden

Wilt u een kamer volledig verduisteren? Wilt u de zon uit een kamer weren? Duette Shades is te verkrijgen met diverse functies. De variëteit in stoffen met transparante, zonwerende en verduisterende kwaliteiten is groot.

U heeft de keuze uit vele structuren en een veelzijdig aantal kleuren. Van wit en beige tot paars en groen. Voor iedere kamer, sfeer en interieur is een passende kleur te krijgen.

Combineer een Duette Shade verduisterend met een duette shade transparant

Verschillende soorten stoffen zijn kleurmatchend en kunnen daardoor uitstekend een combinatie vormen. U kunt ervoor kiezen om verschillende stofkwaliteiten, zoals een transparante en een verduisterende kwaliteit, in één stof te combineren. U krijgt dan een combinatie van een duette shade verduisterend met een duette shade transparant. U heeft tevens de optie om verschillende kwaliteiten in één ruimte te gebruiken.

Een Duette Shade is de oplossing voor ieder raam

Duette Shades zijn toepasbaar op vele soorten ramen. Ze zijn zelfs geschikt voor bijzondere raamvormen. Heeft u een draairaam, kiepraam, serreraam, dakraam, schuin raam, driehoekig raam of rond raam? Ook dan is een Duette Shade geschikt voor u.

Voor draai- en kiepramen is er de mogelijkheid tot zijgeleiding. Hierbij worden de Duette Shades strak tussen de kozijnen geplaatst, waardoor er geen licht tussen de randen door kan komen.

Isolerende en geluiddempende raamdecoratie Duette Shades
Duette Shades bestaan uit twee lagen stof die vanaf de zijkant gezien een honingraatstructuur vormen. Dankzij deze specifieke structuur is de raamdecoratie geluiddempend. Het vermindert geluid uit de omgeving en bevordert de akoestiek in een ruimte, waardoor het wooncomfort verhoogt.
Duette Shades is ook isolerend. De stof zorgt er in de winter voor dat kou uw woning minder makkelijk in kan komen. In de zomer zorgen Duette Shades ervoor dat de warmte buiten blijft. Ideaal voor het besparen van energie.

EU energie-etikettering

A++ 25%-30% energiebesparing
A+    20%-25% energiebesparing
A      15%-20% energiebesparing
B      10%-15% energiebesparing
(gemeten volgens EN 14501 in combinatie met glastype C met een U-waarde van 1.2 W/m2.K.)

Duette Shades met verschillende plooibreedtes

Duette Shades met een plooibreedte van 25 mm

Duette Shades met een plooibreedte van 25 mm is zeer geschikt voor kleine en middelgrote ramen. De stof staat mooi tussen smalle kozijnen en bij dakramen en draai- en kiepramen.

Duette Shades met een plooibreedte van 32 mm

Duette Shades met een plooibreedte van 32 mm zijn prima toepasbaar op ramen die middelgroot of groot zijn.

Duette Shades met een plooibreedte van 64 mm

Duette Shades met een plooibreedte van 64 mm is erg geschikt voor grote ramen en schuifdeuren.

De stofmogelijkheden van Duette Shades

Duette Shades is verkrijgbaar in verschillende variaties aan stoffen. Transparant, lichtdoorlatend of verduisterend. Naar welke stof en mate van transparantie gaat uw voorkeur uit?

FullTone stof

Een Duette Shades in een fulltone stof heeft aan de binnen- en de buitenkant van uw woning dezelfde kleur. Kies voor een kleur die bij de rest van uw interieur past.

DuoTone stof

Duette Shades van DuoTone stof zijn voorzien van een witte achterkant. Dit zorgt voor een neutrale uitstraling aan de buitenkant van uw huis en het helpt in de zomer nog beter om de warmte af te stoten. Aan de binnenkant van uw woning heeft de Duette Shade een andere kleur. U heeft de mogelijkheid om aan de binnenkant met kleuren te variëren, terwijl aan de buitenkant alleen witte Duette Shades te zien zijn.

Architella stof

Zoekt u naar raambekleding met een nog dikkere structuur? Architella stoffen met een mooie gelijke plooi zorgen voor een nog betere isolatie van uw woning. Dit komt door de dubbele structuur. Geschikt voor optimale filtering van het daglicht en bescherming tegen UV-straling. Architella stof is te verkrijgen in een plooibreedte van 25, 32 en 64 mm.

Batiste stof

Duette Shades van batiste stof maken het mogelijk om per raam met de lichtinval en hoeveelheid transparantie te spelen. Elk raam heeft dezelfde uitstraling, maar de lichtinval kan verschillend zijn.

Het bedienen van Duette Shades

Wilt u Duette Shades met de hand bedienen door middel van een trekkoord of slingerstang? Of heeft u liever dat uw ramen automatisch te bedienen zijn met een afstandsbediening? Met onze vele bedieningsmogelijkheden is uw Duette Shades te bedienen op de manier die u gebruiksvriendelijk of kindvriendelijk vindt.

Gemotoriseerde aansturing

Duette Shades met een gemotoriseerde aansturing zijn voorzien van een afstandsbediening. U bedient de Duette Shades met één druk op de knop. Trekkoorden zijn overbodig.

SmartCord koordbedieningssysteem

Het SmartCord systeem beschikt over een intrekbaar koord met een constante lengte waarmee Duette Shades moeiteloos te bedienen is. Trek kort aan het koord en de Duette Shade zakt vanzelf naar de gewenste positie.

LiteRise systeem

Het LiteRise systeem maakt trekkoorden overbodig. Met uw hand beweegt u de onderlat van de Duette Shades gemakkelijk naar boven en naar beneden

Veelgestelde vragen over Duette Shades

Klopt het dat Duette Shades een isolerende werking hebben?

Jazeker. Duette Shades zijn gemaakt van een stof met een honingraatstructuur. De structuur van de stof zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. In de winter beperkt u het warmteverlies en in de zomer houdt u uw woning koel. Hierdoor bespaart u veel energie.

Wat is het verschil tussen een Duette Shade en een plisségordijn?

Duette Shades en plissé gordijnen lijken qua uiterlijk erg op elkaar, maar zijn gemaakt van verschillende stofsoorten.

Plissé raamdecoratie bestaat uit een enkelvoudige stof. De spandraden lopen door de gaatjes van de stof. Ze zijn zichtbaar, maar wel altijd uitgevoerd in dezelfde kleur als de stof.

Duette Shades bestaat uit een dubbele stof die verbonden is en vanaf de zijkant gezien een honingraatstructuur vormt. De spandraden zijn niet zichtbaar. Ze lopen door het midden van de honingraatstructuur.

Een duette heeft door de dubbele stof een isolerende en tegelijkertijd energiebesparende werking.

Is een Duette Shade toepasbaar op alle ramen?

Duette Shades zijn toepasbaar op bijna alle soorten ramen. Dus niet alleen op rechte ramen, maar ook op kiepramen, draairamen, dakramen en ronde ramen.

Kan ik bij jullie een Luxaflex Duette aanschaffen?

Ja zeker, een luxaflex duette hebben wij ook voor u in het assortiment. Benieuwd naar een duette luxaflex? Kom langs in de showroom en beslis of een duette luxaflex bij u past.

Hoe hoog zijn de Duette Shades prijzen?

Kooijman Interieur hanteert nette prijzen. De Duette Shades prijzen zijn afhankelijk van de wensen die u heeft. In onze interieurwinkel informeren we u graag over Duette Shadesprijzen aan de hand van uw wensen op het gebied van raambekleding.

Neem contact met ons op

ADRES

Touwslagersweg 14, 3449 HX Woerden

TELEFOONNUMMER

MAAK EEN AFSPRAAK

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see posts you are looking for.