Een bamboe vloer: natuurlijk sterk

Al eens overwogen om een bamboe vloer in uw woning te laten leggen? Bamboe is duurzaam, sterk en gaat enorm lang mee. Een bamboe vloer geeft uw woning een natuurlijke en warme uitstraling.

Schaft u een bamboe vloer aan bij Kooijman Interieur, dan leggen we deze graag vakkundig in uw huis. Kom langs in onze showroom in Woerden en bekijk alle mogelijkheden.

Het geheim van een bamboe vloer onthuld

Veel mensen denken dat een bamboe vloer een erg ruwe, krakende vloer is, gemaakt van bamboestengels die in je voeten prikken. Zal Kooijman Interieur u eens een geheim verklappen? Niets is minder waar. Een bamboe vloer is wel gemaakt van bamboestengels, maar deze zijn verwerkt tot een lamelparket met een glad oppervlak. Bamboevloeren hebben een unieke uitstraling, zijn erg comfortabel en zijn voorzien van vele voordelen.

Maak kennis met de voordelen van een bamboe vloer

U heeft met een bamboe vloer veel keus op het gebied van kleuren, figuren en structuur

Een bamboe vloer is er net als een houten vloer in heel veel verschillende tinten. U vindt dus altijd wel een kleur bamboe vloer die bij uw moderne meubels en smaak past.

Bamboe heeft van nature een lichte kleur. Door het te koken, neemt het een donkerdere kleur aan. De structuur van een donkere vloer is wel iets zachter. Als u kleine kinderen of huisdieren heeft of graag op hoge hakken loopt, kunt u dus beter voor een bamboe vloer met een iets lichtere tint kiezen.

Naast de vele kleurmogelijkheden is een bamboe vloer ook in een grote diversiteit aan patronen leverbaar bij Kooijman Interieur. De bamboevezels kunnen zowel horizontaal als verticaal georiënteerd zijn.

Een bamboe vloer met de bamboe in horizontale richting laat de natuurlijke groeiringen van het bamboe zien en bestaat uit brede, uitgevouwen bamboe. Wanneer de bamboe verticaal georiënteerd is, heeft de bamboe een langere, dunnere samenstelling. Het uiterlijk van de bamboe vloer is uniformer.

U kunt een bamboe vloer combineren met vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming in uw woning? Bamboe is erg stabiel. Dat wil zeggen dat het niet snel uitzet, krimpt of gevoelig is voor vocht- en temperatuurschommelingen in huis. Doordat een bamboe vloer goed warmte doorlaat, is dit materiaal prima te combineren met vloerverwarming in uw woning

U heeft weinig onderhoud aan aan bamboe vloer

In vergelijking met een houten vloer, heeft u weinig onderhoud aan een vloer van bamboe. Het regelmatig aanvegen van de vloer met een zachte fijne bezem is aan te raden.

Slechts periodiek moet de vloer opnieuw gelakt of geolied worden. Als u een onderhoudsvriendelijke vloer zoekt, is een bamboe vloer dus zeker een optie.

U kunt uw bamboe vloer intensief en langdurig gebruiken

Bamboe is een erg sterk materiaal en daarom zeer zeker geschikt voor intensief gebruik. Een bamboe vloer gaat enorm lang mee. Zeker als u kiest voor een kwaliteitsvloer van Kooijman Interieur die wij netjes in uw huis leggen.

Let wel op met het dragen van naaldhakken en met het slepen van meubilair. Hierdoor is het mogelijk dat u de coating van de bamboe vloer beschadigt. Houd er ook rekening mee dat een bamboe vloer gevoelig is voor zonlicht en kan verkleuren.

U heeft met een bamboe vloer minder last van allergieën

Heeft u last van astma? Bent u gevoelig voor huisstofmijt? Kies dan voor bamboe vloerbedekking. Een bamboe vloer heeft een hoge vezeldichtheid en zorgt ervoor dat u minder last zult hebben van de allergie.

U brengt de natuur geen schade toe als u voor een bamboe vloer kiest

Wist u dat bamboe geen hout is, maar een grassoort? Voor het prachtige natuurlijke uiterlijk dat een bamboe vloer heeft, hoeft u de natuur gelukkig niet te schaden.

De jonge bladeren van een bamboe plant worden door dieren opgegeten en de moederplant is enorm sterk. Zo sterk dat bamboe gebruikt kan worden voor de productie van meubels en de bouw van huizen.

Bamboe heeft een snelle aanwas waardoor het bosbestand niet snel in omvang afneemt en de dieren niet in gevaar komen. Door bamboe regelmatig te kappen, groeit het zelfs harder. Bamboe kan daarnaast op een zeer milieuvriendelijke manier verwerkt worden tot een bamboe vloer.

Neem contact met ons op

ADRES

Touwslagersweg 14, 3449 HX Woerden

TELEFOONNUMMER

MAAK EEN AFSPRAAK

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see posts you are looking for.